female-koala-and-her-baby-1332217_1280

Семейство приюти 24 коали от пожарите в Австралия

13 ноември 2019

Семейство е приютило 24 коали, оцелели от горските пожари, които опустошават източното крайбрежия на Австралия, пише в. „Дейли стар“.
Пол и Кристийн Маклауд са превърнали дома си в Тарий, щата Нов Южен Уелс, в спешно временно убежище за симпатичните създания, останали без подслон заради огнената стихия. Съпрузите се опитват да спасят възможно най-много коали, след като пожарът отне живота на около 350 техни събратя.

Всекидневната на семейство Маклауд е пълна с коали, които се възстановяват от премеждието, сгушени в кошници за пране. Много от тях са със сериозни изгаряния и се нуждаят от лечение.
koala-518312_1280
Сред най-пострадалите коали, приютени в дома на семейство Маклауд, е мъжки екземпляр, наречен Сути. Козината на животното е опърлена, всичките му лапи, муцунката и ушите са обгорели. Спасителите му полагат необходимите грижи за Сути и очакват дали той ще реагира на лечението. Добрата новина е, че животното възвръща апетита си и похапва листа от евкалипт.
Друга коала, на която съпрузите са дали името Джуди, също е с опърлена козина, но за разлика от Сути се е разминала със сериозни изгаряния. За сметка на това женската страда от хламидия, която може да е фатална, ако не се лекува.
„Джуди е извадила късмет, но предстои да разберем как ще реагира на лечението за хламидия“, казва Кристийн Маклауд.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)