whatsapp-fehler-ios-7

Сериозен ръст на WhatsApp – над 2 милиарда потребители

13 февруари 2020

Чат приложението WhatsApp на Facebook вече има повече от 2 млрд. потребители, заяви изпълнителният директор Уил Каткарт пред The Wall Street Journal в интервю, публикувано в сряда. Това е първото разкриване на данни за потребители от две години. Сега компанията разказва подробно за това значимо постижение в публикация в блог.
Резултатът е само с половин милиард по-малко, отколкото са месечните активни потребители на Facebook.

3620386_620x310_r

Каткарт каза, че WhatsApp ще продължи да работи до голяма степен независимо от Facebook и ще продължи защитата на потребителите си със своята криптирана услуга за съобщения. Това е в съответствие с изявленията, които Facebook направи през 2014 г., когато още преговаряше да купи компанията за 19 млрд. долара.„WhatsApp ще функционира като отделна компания и ще спази ангажиментите си по отношение на личния живот и сигурността“, пише в писмото до Федералната комисия по търговия, изпратено по време на процеса по одобрение на сливането.
Но миналата година Facebook обяви, че планира да интегрира WhatsApp с другите си услуги за съобщения, Instagram и Messenger, което веднага предизвика предупреждения от някои антитръстови експерти.

Федералната комисия изясни, че ще прегледа стари сделки на технологичните гиганти. Комисията отделно разследва Facebook за потенциално антиконкурентно поведение при придобиването на WhatsApp и Instagram.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)