промени

Сериозни промени във Facebook

14 януари 2018

Основната услуга на Facebook ще претърпи промени, като това бе потвърдено от главния изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбър. Това засяга полето с новините, което ще включва повече публикации от приятелите и семейството на потребителите, отколкото такива с обществено съдържание от страна на медиите и различни бизнес организации.

Създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг написа съобщение във Facebook, в което обяснява новия акцент в News Feed с това, че целта е потребителите си да имат „по-смислени социални контакти“. Ще се запази възможноста за реклама, но по-голяма тежест ще има съдържанието, което поражда разговори между приятели и роднини. Действията на компанията, които водят до сериозни промени, са продиктувани и от борбата с фалшивите новини. Много вероятно е това да засили и прихода от реклами.

Към края на октомври миналата година Facebook изпробва да раздели постовете на рекламодатели и издатели от постовете на семейството и прилятелите в шест държави: Словакия, Шри Ланка, Сърбия, Боливия, Гватемала и Камбоджа. По всичко личи, че това действие е било подготовка за готвените промени, за които ще са необходими месеци по думите на Зукърбърг. Затова може да очакваме Facebook да раздели потока от публикации в две отделни части. 

Преди време Facebook интегрира новo меню наречено Explore Feed, за да може там да виждаме рекламни постове, които не сме харесали и не следим, съобщи Technology.bg. В гореспоменатите държави, където e изпробвано разделянето на така наречения News Feed поток, дори и потребителите да харесат рекламни или бизнес страници, последните пак ще си останат на същото място – в Explore Feed. В основния News Feed ще се виждат, освен от приятелите ни, само публикации от издатели и рекламодатели, които си плащат.

Заради готвените промени стойността на ценните книжа на компанията Facebook намаля с 4,5%. Така Зукърбърг, който притежава 14% от акциите на компанията, намали състоянието си с 3,2 милиарда долара до 74 милиарда. За това свидетелстват данните от финансовата борса Nasdaq, цитирани от РИА Новости.

За потребителите остава възможност и сами да контролират информационния поток. Има начин как да дадете възможност новините от любимите ви страници да излизат най-напред, дори и да са в отделлен поток. Не сме сигурни дали и това няма да се промени през следващите месеци, но е добре да го имате предвид.

На всяка страница, която сте последвали има опция да отбележите под Following – See First или при българско меню – Последвано – Вижте преди всички. На снимката по-долу може да видите как става това нагледно и какво може да направите, за да продължите да следите публикациите на In Life.

174 - Copy

Превод, текст и редакция: Силвия Аризанова

Снимка: prompolit.info

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)