Сертар - домът на 40 000 монаси

Сертар – домът на 40 000 монаси

19 април 2015

„Не можех да повярвам, че е съществувало такова невероятно място на земята. Реших да го посетя на всяка цена. След някои изследвания, открих, че това е място, наречено Sêrtar, разположен на около 600 км от Ченду“ – това споделя автора на тези снимки Уонсън Люк.

Сертар - домът на 40 000 монасиСертар наистина е невероятно място. Лесно е да се убедите в това, след като видите снимките. Всъщност, тук се намира най-голямото  будистко училище в света, наречено Larung Gar. Това е Будистка академия, основана през 1980, сравнително скоро и едно начало наистина от нулата.

FK9A0870__880

I-fell-in-love-with-this-place-right-after-seeing-an-internet-photo-5__880

I-fell-in-love-with-this-place-right-after-seeing-an-internet-photo-3__880

 За кратко време, Сартар се превръща в сакрално място и дом на над 40 000 монаси и монахини. Всеки ден те се справят с трудни климатични условия, а някои се налага да изминават всеки ден по 4000 метра височина, в две посоки, за да отидат и да се върнат от акадецията. И всичко това е само, за да се посветят на будизма, на молитвата!

I-fell-in-love-with-this-place-right-after-seeing-an-internet-photo-4__880

Отнема повече от 20 часа, за да се стигне до Сартар от Ченгду, Китай чрез един безкраен, неравен път. Но когато пред очите ти се отвори този сюрреалистичен свят, забравяш за трудностите. Тибетския народ посещава това място за поклонение, а монаси и монахини за обучение.

FK9A0690__880В това море от червени /задължително червени!/  къщи няма телевизия, тоалетни и отоплителни системи. Къщите, подредени произволно по склоновете са повече от аскетски, но тези 40 000 души са посветени на Буда и не обръщат никакво внимание на това.
Накацалите къщи по склоновете, уникалната магия, която витае във въздуха, респектиращите условия в които живеят тези хора…
Всичко това прави Сартар чудо.
-

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)