борш

Сибирски борш

06 февруари 2015

Необходими продукти:
2 гл. цвекло
1 картоф
100 гр. зеле
100 гр. зрял фасул
1 глава лук
1 морков
50 ml олио
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. захар
1 ч. л. винен оцет
2 скилидки чесън
Сол
За фрикаделите:
200 гр. телешка кайма
1 глава лук
1 яйце
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Цвеклото се нарязва на тънки ивици и се задушава в тенджера с капак, заедно с доматеното пюре, оцета, олиото и 150 мл. вода. В друга тенджера се сварява фасулът. В тиган се запържват ситно нарязаните лук и моркови. Към каймата се добавя ситно нарязаният лук, яйцето, 1 с. л. вода, солта и пиперът. Всичко се размесва добре и се оформят малки топчета с диаметър 1.5 – 2 см. В тенджера с 2 л. вряща вода се пуска нарязаният на ситно картоф, нарязаното зеле, фрикаделите и се варят 15 мин. След това се добавят и останалите продукти и се вари до готовност. Преди сервиране се добавя и пресования чесън.

снимка: radikal.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)