20152404-var-post

Силата на жените

25 април 2015

Изданието Variety не за първи път представя своя проект „Силата на жените“ (Power of Women), в което героини стават известни жени, които активно се занимават с благотворителност и добротворство.

Тази година специалните корици на издането са украсени от лицата наКим Кардашиян, Упи Голдбърг, Рейчъл Уайз, Глен Клоуз и Лена Дънам, които бяха признати от екипа на Variety за едни от най-влиятелните жени в света.

Звездите не само участваха в стилни фотосесии, но също така споделиха интересни факти за работата си.

Рейчъл Уайз, например, активно участва в дейностите на благотворителния фонд Opportunity Network, подкрепящ нуждаещи се студенти, като им помага да си платят колежа.

„Почти всички участници в програмата успяха да завършат колежа. Най-вдъхновяващият момент е да видиш как дете на 18-годишна възраст искрено иска да учи”, сподели актрисата.

20152404-var-3-2

20152404-var-3-1

Ким Кардашиян в продължение на седем години си сътрудничи с Детска болница в Лос Анджелис, като не само прави дарения, но също така редовно общува с пациентите:

„Баща ми почина от рак. Спомням си как премина през този ад. Тези деца са толкова силни, но те се нуждаят от нашата помощ. На родителите им е изключително трудно. Когато осъзнаеш това, възгледите ти за живота коренно се променят.”

20152404-var-2-1

 

20152404-var-2

Упи Голдбърг – следващото невероятно лице на проекта, е почетен председател на неправителствената организация по фигурно пързаляне в Харлем (Figure Skating in Harlem), която помага на младите момичета на възраст между 6 и 18 години не само да се занимават с този спорт, но и да се култивират в себе си лидерски качества и академични умения.

„Ние сме първата и единствена организация в света, която използва фигурното пързаляне като инструмент за постигане на успех в училище и в живота. Всеки ден, нашите момичета, отделят време за обучение, курсове и придобиване на умения”, разказа Упи Голдбърг.

Тя призна, че обича да работи с деца, които искат да следват мечтите си.

20152404-var-5-1

20152404-var-5

Актрисата от театъра, киното и телевизията Глен Клоуз е работила като доброволец в центъра за възстановяване на психичното здраве Fountain House, а през 2010 г. основава организацията Bring Change 2 Mind, която помага да се повиши информираността за подобни случаи.

„Имаме желание на помагаме на хора, носещи клеймото, което преследва психично-болните. Те имат просто хронични заболявания, като другите.”, казва Клоуз.

20152404-var-4-1

20152404-var-4

Актрисата, режисьор и журналист Лена Дънам обръща изключително внимание на проблемите, свързани със сексуалното насилие в Ню Йорк.

Дънам активно си сътрудничи с организацията Gems, която предоставя психологическа и материална помощ, правни консултации и съдействие при проблеми със заетостта на жертви на сексуално насилие и трафик на жени.

„Към този проблем ме привлече факта, че самата аз бях подложена на насилие в колежа. Мисля, че е важно не само да се обърне внимание на обстоятелствата, но и на жертвите на инцидента, на които не им се дава право на глас.”, каза тя.

20152404-var-6-1

20152404-var-6

 

Снимки: Variety

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)