Силва Зурлева

Силва Зурлева почина след нелеп инцидент в първите часове на 2020 година

02 януари 2020

В първите часове на новата 2020 година, си отиде едно от най-популярните лица в българските медийни среди – журналистката Силва Зурлева. Тя беше намерена мъртва в двора на семейната й къща в гърменското село Ковачевица, като по-късно от МВР обявиха, че става дума за трагичен нелеп инцидент.

61-годишната Зурлева е паднала по стълбите и при удара е счупила врата си, като смъртта е настъпила мигновено. Семейството е празнувало Нова година с приятели в китното село, а след случилото се съпругът е й изпаднал в шок. Сигналът за инцидента е бил подаден сутринта в 9:50 на телефон 112.

Това е къщата, в която Силва Зурлева е намерила смъртта си.

Това е къщата, в която Силва Зурлева е намерила смъртта си.

Силва Зурлева е родена в град Кюстендил на 26 февруари 1958 г. Завършва СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература. Кариерата й започва като преводач, редактор в БНТ и „София прес“, както и като кореспондент на чуждестранни издания. В началото на 90-те се занимава с консултантска дейност и има участие в редица приватизационни сделки.

От март 2001 г. е председател на Съвета на директорите на „Нова телевизия“, а от 2009 г. е член на Управителния съвет. През май 2019 г., по-малко от месец след като „Нова Броудкастинг Груп“ стана собственост на Кирил и Георги Домусчиеви, тя напусна медията.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)