1539278489-murdochta

Синът на Мърдок вероятно ще замести Мъск в Tesla

12 октомври 2018

Джеймс Мърдок се очертава като фаворит да замести Илон Мъск като председател на борда на Tesla, пише The Financial Times. Синът на медийния магнат Рупърт Мърдок досега бе изпълнителен директор на гиганта 21st Century Fox, но напуска поста, след като корпорацията бе продадена на Walt Disney.

Вижте още: Червена Tesla Roadster полита тази вечер към Марс

Tesla трябва да замести прочутия си шеф до средата на ноември в резултат на извънсъдебното споразумение, което Мъск сключи с щатската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC). В противен случай го заплашваше доживотна забрана да участва в управлението на публични компании заради скандалния туит, с който през август обяви намерение да изкупи капитала на Tesla. Разследването на SEC окачестви този ход като неподкрепена с никакви факти пазарна манипулация. Споразумението позволява на Мъск да остане като изпълнителен директор на производителя на електромобили, но го принуждава да напусне председателското място.

rtx3c49k-e1503288228255-880x494

Два различни източника потвърждават пред FT, че Мърдок, който е в борда на Tesla, е основен кандидат за позицията. Все пак се разглеждат и няколко варианта с външни за компанията мениджъри. Самият Мъск отказа да коментира информацията на вестника, но няколко часа по-къснов поредния си туит я определи като „неточна“. Смята се, че той ще настоява позицията да бъде заета от Антонио Грасиас, друг член на борда.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)