37084

Сирене по шопски

27 май 2018

Днес за обяд ви препоръчваме да приготвите една до болка позната, но обичана и вкусна рецепта. Сиренето по шопски е традиционна българска рецепта, която има и предимството да се приготвя бързо. За да са пълни усещанията, добре е да го приготвите в малки калени купи, т.нар гюведжета и да се сервира индивидуално.

Необходими продукти:
сирене по избор – краве, овче, биволско или козе;
белени домати;
масло;
яйца;
люта чушка, чубрица и пресен магданоз

Поставете в гюведжето последователно маслото, сиренето, нарязано на плочка или едри парчета, чубрицата и най-отгоре – доматите. Запечете за около 17-20 минути на силна фурна.  Чукнете по едно яйце във всяко гюведже, сложете лютата чушка  и оставете във фурната докато яйцето се стегне.
Поръсете със свеж магданоз.
Удоволствието от традиционното българско ястие е гарантирано!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)