Сирма Добрева – „Жената-каучук“

02 декември 2019

Сирма Добрева е жената, известна с много имена и най-вече с много таланти. Тя е носителка на наградата „Икар“ за най-добра вариететна актриса, единствена в света има група, която се занимава с акробатика по фасади. Млада, амбициозна и различна, тя впечатлява всеки, имал шанса да се докосне не само до нейните виртуозни изпълнения, но и до нея самата.

1

Известната като „Жената-каучук“ Сирма и е една от най-успешните вариатетни актриси в България. Родена е в град Плевен, като дете свири на пиано и танцува класически балет, но тези занимания не отговарят на нейния темперамент. затова тя постъпва в школа по акробатика.

2

Една година по-късно е приета в спортното училище ,, Георги Бенковски “ в Плевен. На 14- годишна възраст Сирма печели конкурс за акробати в София. Избрана е сред стотици кандидати от цялата страна. Първото нейно турне е в Австря, след което получава едногодишен договор за работа в Швейцария.

IMG_6806

Само на 16 години, тя решава да започне самостоятелна кариера. Запознава се с известната еквилибристка – рускинята Валентина Ефремова, която открива пред нея тайните на „каучука“.

IMG_6906

Само след два месеца упорит труд и тренировки Сирма вече е със самостоятелен номер на сцената. Следват много участия и ангажименти по целия свят, а кариерата и тръгва стремглаво нагоре.

IMG_6854

През 2013 година, вдъхновена от любовта си към екстремните спортове, акробатиката и въздуха, Сирма Добрева създава групата „Канетикс“ – единствената в света, упражняваща акробатика по фасади.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Иван Цвятков
фотограф: Михаела Борисова
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)