Сифей Уен-Трингов – концерт за виолончело, пиано и една цигулка за разкош…

20 февруари 2017

Една, уж обикновена, зимна вечер… Сърцата на всички са отворени за доброто и красивото. Един изискан столичен клуб отваря вратите си, за да пусне съвършения звук излизащ изпод пръстите на талантливата и нежна като цвете Сифей Уен-Трингов, цигулката на нейния съпруг Даниел Трингов и пианото на Маргарита Илиева.

Родом от Шанхай, Китай, Сифей Уен живее от 13-годишна в САЩ. Музикалните си постижения дължи на известената музикална педагожка, професора по виолончело Елеонор Шоенфелд. Сифей Уен е носител на много международни отличия. Нейният опит като концертен изпълнител, оркестров солист и камерен музикант включва редица изяви – като тази в международната телевизионна програма „Часът на властта”. Имала е участия в радио и телевизионни предавания. Свирила е на фестивала „Сан Мигел де Аленде” в Мексико и е била солист на оркестрите Foundation Debut и Thornton School of Music. Зрялото й и енергично музициране, заедно с красивия, наситен и топъл тон е накарало музикалните критици да я нарекат: Най-талантливият и обещаващ виолончелист, който сме слушали от години насам. Невероятната й техника й позволява да свири на виолончелото си неща непосилни за повечето нейни колеги-инструменталисти.

VOICE.01_32_27_11.Still003

Тя отпразнува 30-тия си рожден ден, като подари на малка, но отбрана публика незабравим концерт, с част от който кандидатства за Книгата на Гинес (но за това ще ви разкажем друг път). С едно от изпълненията си, тя и пианистката Маргарита Илиева разплакаха публиката като изсвириха основната тема из филма „Списъкът на Шиндлер“, оригинална композиция на Джон Уилямс… Него може да чуете тук.

VOICE.01_32_35_11.Still006

Произведенията, на които можете да се насладите са „Медитация“ из операта „Таис“ на Жул Масне. Изпълняват Даниел Трингов, цигулка и Маргарита Илиева, пиано;  Втора Част из Концерта за 2 Цигулки в ре-минор от Йохан Себастиан Бах, в оригинален аранжимент за Цигулка, Виолончело и Пиано. Изпълняват „Стринг Фюжън Дуо“ – Сифей Уен-Трингов, чело и Даниел Трингов, цигулка. Но това, с което младата Сифей срази публиката бе виртуозното изпълнение на Концертния Цикъл „Четирите Сезона“ на Антонио Вивалди. Всеки един от сезоните има по 3 части. Това е едно от най-популярните, както и много трудни за изпълнение, инструментални произведения, с които Сифей кандидатства за Рекордите на Гинес. Защо и как, ще разберете, ако гледате видеото.
Насладете му се!

репортер и водещ: Калина Станева-Банкова
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция: Симеон Симонов

Прекрасната Сифей бе специален гост на и на Коледния обяд на In LIFE TV! Вижте ТУК, ако сте пропуснали!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)