Скандалният филм за Майкъл Джексън „Напускайки Невърленд“ тръгва и в България

01 март 2019

Скандалният документален филм „Напускайки Невърленд“, обвиняващ Краля на попа Майкъл Джексън в интимни отношения с деца, ще бъде излъчен по HBO България на 8 март. Лентата е продуцирана и режисирана от Рийд; монтажът е на Джулс Корнел, асистент продуцент Маргерит Гаудин. Композитор на музиката е Чад Хобсън, а музикален продуцент е Стив Маклафлин.

Изпълнителни продуценти от страна на отдела за документалистиката на HBO са Нанси Абрахам и Лиза Хелър. „Напускайки Невърленд“ изследва отделните, но успоредни преживявания на двe малки момчета, Джеймс „Джими“ Сейфчук (тогава на 10 г.) и Уейд Робсън (тогава на 7 г.), и двамата, приятели с Майкъл Джексън.

Уейд Робсън и Майкъл Джексън

Уейд Робсън и Майкъл Джексън

Децата и семействата им не се познават, но имат сходни истории с музикалната легенда. Те и техните семейства биват поканени в неговия чуден свят, в годините, в които той е на върха на кариерата си. Години след смъртта му, на ръба на емоционалните си кризи и двамата мъже стигат до точка, в която искат да споделят истината на членовете на семейството си.

Те решават да говорят и да разкажат историите си. Тя рамкира портрет на трайни емоционални щети, изследвайки комплицираните усещания, които карат Джими и Уейд да се изправят пред спомените си след толкова години и то след като и двамата вече са станали бащи.

Майкъл Джексън със семейство Робсън.

Майкъл Джексън със семейство Робсън.

Документалният филм на HBO бе излъчен първо на филмовия фестивал „Сънданс 2019“, а първите отзиви от медиите за разтърсващи. „Ролинг Стоун“ го описва като „труден за гледане, още по-труден за игнориране, невъзможен е да се забрави … портрет на храброст“, репортерът на „Холивуд Рипортер“ го нарича „мъчителен, сложен и сърцераздирателен“, а Variety описва документалния филм като като „опустошително мощното и убедително свидетелстване“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)