Башар Рахал  в реклама на Алма Матер

Скандалът със сексистката реклама провали кастинга на „Алма Матер“

15 ноември 2018

Разразилата се негативна реакция на обществеността спрямо заснетата реклама, която призовава младите да кандидатстват за лица на университетската телевизия се отрази и на самия кастинг. Директорът на „Алма Матер“ Башар Рахал обяви, че той се отменя за „неопределено време“.

Първоначално актьорът заяви, че набиране на нови кадри ще има само в София, а в останалите градове по-късно, но после промени решението си, като се мотивира именно с настоящата публична нагласа.

Башар Рахал  в реклама на Алма Матер

„Поради негативната обществена нагласа отменям кастинга за неопределен период от време. Искам да изкажа благодарност на всички кандидати, както и да ги уверя, че ще се свържем с тях на по-късен етап„, се посочва в изявлението.

Самият Рахал вече се извини за неуместния промоклип, в който кара „млада надежда“ на телевизията да му носи кафе и я заглежда в задната част, предвидливо изложена на показ с къса поличка. Рекламата се появи преди около десетина дни и веднага бе порицано както от преподавателите от Факултета по журналистика и масови комуникации към СУ, така и от Управителния съвет на телевизия „Алма Матер“.

„Стилистиката и посланието на клипа не са в съответствие с академичния тон, който се очаква от всяко звено на най-стария и най-авторитетен университет в страната“, гласи становището им.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)