Крис Кокс - Facebook

Скандалът с личните данни във Facebook коства главите на двама топ мениджъри

17 март 2019

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че двама високопоставени мениджъри на компанията напускат постовете си. Крис Кокс, който бе главен продуктов мениджър и Крис Даниълс, който отговаряше за приложението УотсАп (WhatsAp) ще търсят късмета си другаде.

Кокс се присъедини към Facebook малко след основаването му като един от първите инженери на компанията. При реорганизация миналата година той бе поставен начело на приложенията Инстаграм (Instagram), What’s App и Месинджър (Messenger).

Зукърбърг посочи, че Кокс е започнал да обсъжда желанието си „да прави нещо различно“ преди няколко години. Има обаче предположения, че насочването на шефа на компанията към по-силна защита на поверителността е свързано с оставките.

Крис Даниелс - WhatsApp

Даниълс управляваше екипа разработчици на Facebook, заставайки начело на инициативата Internet.org, която помага на хората да получат достъп до интернет. Неотдавна той започна да играе по-голяма роля и в What’s App.

Преди няколко нощи приложенията на Facebook бяха засегнати от сериозен срив. Някои потребители нямаха достъп до социалната мрежа, Инстаграм иWhat’s App в продължение на няколко часа.

Facebook не посочи колко потребители са били засегнати или защо за отстраняване на проблема е било необходимо толкова много време, допълва Асошиейтед прес. Според компанията причината е била „промяна в сървърна конфигурация“. От екипа се извиниха и благодариха на потребителите за търпението им.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)