GameofThrones_2

Скандал в HBO, пилотните епизоди на Game of Thrones 5 изтекоха в интернет преди премиерата

15 април 2015

По принцип, премиерата на даден телевизионен продукт винаги е повод за празнуване в мрежата, в която се разпространява, но този път, в HBO се разгоря уникален скандал. Причината – часове преди официалната поява на дебютния епизод от дългоочаквания нов пети сезон на хитовата фентъзи сага Game of Thrones, първите четири серии от него изтекоха нелегално в интернет.

GameofThrones_1

Логично, това ще доведе до солидни загуби за канала и продуцентите, тъй като по предварителна схема, те трябваше да се излъчат в разстояние на цял един месец (един път седмично). Все още не е ясен виновникът за инцидента, като основните предположения са, че нелегалните копия в The Pirate Bay, Kick Ass torrents и други тракери са т.н. „скрийнинги“ (сериите, които се изпращат на журналисти, за да могат предварително да подготвят промо материали и статии).

„За съжаление, явно четирите епизода от предстоящия нов сезон, които са изтекли в интернет, произлизат от група, която бе одобрена от HBO да получи това съдържание предварително“, се посочва в официалното комюнике на компанията. Проблемът се влоши и заради факта, че от HBO бяха хвърлили значителни усилия да осигурят едновременна премиера на Game of Thrones 5 в над 170 страни по света – кампания, която значително се обезсмисли след случилото се.

Game-of-Thrones-Season-5_Zahari

Тук е моментът да припомним, че за трета поредна година британският сериал е най-пиратстваният ТВ продукт въобще в интернет. В България сагата също се чака с повишен интерес, най-вече заради факта, че в този сезон, сред звездите в каста й е и българската филмова звезда Захари Бахаров.

текст: Митко Попов
снимки: HBO

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)