shutterstock_61430611

Скариди в портокалов сос

09 август 2017

Необходими продукти

  • 700 г почистени кралски скариди

МАРИНАТА

1 ч. л. накълцан чесън
1 ч. л. ситно нарязан копър
50 мл портокалов сок
1 с. л. олио
1 с. л. соев сос
смлян черен пипер

ПОРТОКАЛОВО МАСЛО

100 г краве масло
настъргана кора от 1/2 портокал
1 ч. л. портокалов сок
смлян черен пипер

Начин на приготвяне

 

  • Приготвя се маринатата, като се разбъркват всичките продукти добре.
    • С така приготвената марината се заливат почистените скариди.
    • Оставят се да се мариноват 30 минути.
    • В това време се приготвя портокаловото маслo : мекото краве масло се смесва с портокаловия сок, настърганата кора от портокал и смлян черен пипер (може да бъде приготвено в блендер, миксер или с вилица).
    • Маслото се поставя върху алуминиево фолио и се оформя на цилиндър, след това се поставя във фризер.
    • В загрят тиган се поставят скаридите и се запържват за 1-2 минути от всяка страна.
    • Прибавя се портокаловото масло и се запържват отново за 1-2 минути от всяка страна.
    • Сервират се, като се поливат с разтопеното масло.
    • Скаридите с портокалово масло вървят отлично с бяло вино.

Снимка: shutterstock

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)