26694687_746915078840977_1933766708_n

Скариди по ориенталски

11 януари 2018

Разхождайки се из новите чудеса на Абу Даби – Лувъра, Бялата Джамия и Емирейтс Палас е време за похапнем. Задължително се насочваме към традиционен ресторант, за да са комплексни усещанията за сетивата от потапянето в арабската култура.

Още по темата: Един друг Лувър в Абу Даби за 2 милиарда долара

Изборът на ястие не е лесен, защото вкусотиите са много, но погледа ни се спира на ето тези ориенталски скариди. Вкусни, модерно поднесени и леки – съвсем подходящи за горещите пустинни ширини.

Още по темата: Бялата Джамия в Абу Даби – най-скъпата джамия в света

Скариди по ориенталски

Скариди по ориенталски

Ето и необходимите продукти:
скариди,
три цвята чушки – зелена, червена и жълта
чесън
шафран, зехтин, табаско

В затоплен съд се задушава ситно нарязания чесън и нарязаните на дребни парчета чушки. Добавя се шафран и малко сол. Предварително очистените скариди се добавят накрая и се задушават не дълго, за да останат леко хрупкави.

Презентацията също е важна – вкусната смес се поставя в хрупкаво хлебче и се добавят няколко капки червено и зелено табаско. Вкусно е! Опитайте и вие да ги приготвите – отнемат само няколко минути.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)