Pineapple-Shrimp-Rice-Noodlяоаоe-recipe-27022019

Скариди с ананас и нудълс

04 януари 2020

Необходими продукти:

Нудълс, оризов
6-7 скариди
7-8  пресни ананасови кубчета (около 2 чаши или  ½ ананас)
1 ч.л.  сол
2 с.л. соев сос
1 супена лъжица прясно настърган джинджифил
2 с.л. растително масло
2½ чаши сок от ананас
1 супена лъжица чили-чеснов сос,
1 чаша листа босилек
2 мини краставици без семена, тънко нарязани
½ малък червен лук, много тънко нарязан
½ чаша осолени печени фъстъци, едро нарязани

Pineapple-Shrimp-Rice-Noodle-recipe-27022019

Начин на приготвяне:

Гответе оризова юфка според указанията на опаковката.
Междувременно сложете скариди и ананас в голяма купа; подправете със сол. Добавете соев сос и джинджифил.
Загрейте масло в голям тиган с незалепващо покритие над средно високо. С щипки извадете само ананаса и гответе, като разбърквате често, докато покафенее добре от всички страни, 5-6 минути. Прехвърлете в чиния. Добавете скариди към същия тиган и гответе на средно силен огън, като бъркате често, докато станат розови, 3–4 минути. Прехвърлете в чинията с ананас.
Гответе сок от ананас и сос от чили-чесън в същия тиган на средно силен огън с дървена лъжица и разбърквайте от време на време, докато се намали наполовина – 12-16 минути. Отстранете от топлината. Разбъркайте в сместа ананас-скариди и 1 чаша босилек.
Разделете оризовата юфка сред купичките. Добавете ананаса и скаридите върху юфка и налейте допълнителен сос. Най-отгоре сложете краставици, лук, фъстъци и повече босилек.

Вкусен и здравословен азиатски обяд!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)