Ски писта въру завод за отпадъци в Копенхаген (видео)

15 януари 2019

“ Запази скиорската си екипировка за една от най-очакваните сгради, която ще бъде завършена скоро в Копенхаген” това е съобщението на BIG – bjarke ingels, която обяви теста на ски писти на покрива на ресурсния център Amager (ARC) ), който се изгражда в Копенхаген. Проектът, който се разразира от 2013 г., е завод за отпадъци за енергия и  отговаря на философията на хедонистичната устойчивост или на идеята за спасяване на планетата, докато се забавляваш.

Още по темата: В толерантния Копенхаген

 

Ски писта въру завод за отпадъци в Копенхаген

Ски писта въру завод за отпадъци в Копенхаген

След пет години на изчакване, гражданите и посетителите на Копенхаген скоро ще могат да карат ски по склоновете на най-новата забележителност на града – ресурсния център, заедно с „градската планина“ в Копенхаген. Социално-заредената структура не само добавя изкуствена планина към естествено равнинната страна, но и повишава осведомеността за устойчивата енергия чрез включването на дим, който освобождава димни пръстени в небето.

big-bjarke-ingels-copenhill-urban-mountain-ski-copenhagen-designboom-003

Скиорките на Amager Resource Center направиха първите тествове и спускания, пубикувани от designboom с любезното съдействие на TV2

ARC е една от стъпките към постигането на целта на Копенхаген да се превърне в първия в света въглероден неутрален капитал. Вътре сградата е в състояние да преобразува 400 000 тона отпадъци всяка година, като осигурява топлина за 150 000 домакинства и нисковъглеродна електроенергия за 550 000 души. Като цяло, ресурсният център в Копенхаген е един от най-добрите примери за това как архитектурата може да отговори както на устойчиви въпроси, така и на нуждите на общността.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)