Скоро децата аутисти ще имат нов център

30 юни 2015

Скоро децата аутисти ще имат възможността да се възползват от чисто нов център, оборудван с най-съвремените терапевтични методи за модификация на поведението към приемливо и улесняване на комуникацията им с обществото.

Поддръжници на каузата станаха много известни личности , между които: Йоанна Драгнева, Део, Ники Кънчев, Елена Петрова, Графа, Гала, Марта Вачкова и други.

izlojba_00031

izlojba_00046

izlojba_00044

Съветът към майките е да се вглеждат от рано в промените на поведението на децата си , защото никой не е застрахован.

Децата аутисти не са по-различни от другите деца и всички трябва да сме съпричастни с проблема им и да им помогнем да се справят с него. Но трябва също така да знаем, че и те са деца както всички останали и трябва всички ние да търсим правилните начини за съпричастност и социално адаптиране.

Да, те са деца като всички останали. Те просто имат повече нужди и с тях трябва да работят определени специалисти за да може да компенсират симптомите, липсата на интерес от заобикалящия ги свят, нежеланието за комуникация, гастроентерологичните проблеми, трудното проговаряне и така нататък. Но ако ги сравняваме с другите деца, примерно децата с алергии са на стриктни диети, децата аутисти – също. Примерно децата с хиперактивност трябва да работят с психолози или специалисти, занимаващи се с поведенчески проблеми, децата аутисти – също. Децата с проблеми с речта трябва да работят с логопеди, децата аутисти – също. Но да, като всички други деца те обичат да ядат шоколад, обичат да гледат телевизия, да играят с балони и да пеят.

Гледайте този репортаж и се замислете и вие…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)