Bürgermeisterin aus Sofia zu Gast in Wien

Скоро и в София ще има градски скутери, по виенски модел

18 май 2019

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Виена д-р Михаел Лудвиг. По време на срещата двамата разговаряха по теми, в които двата града си сътрудничат. София и Виена имат много активно партньорство в сферите на културата, екологията, градската мобилност и иновациите.
Кметът на Виена Михаел Лудвиг посочи, че двете столици имат общи традиции и приоритети, които ги свързват и в същото време са изправени пред сходни проблеми. Кметовете обсъдиха и предизвикателствата в градската среда и транспорта, свързани с разрастването на населението в двете столици. По думите на Михаел Лудвиг през последните години София се развива бързо и е много красив град.

 

София ще продължи да ползва опита на Виена в разработването на иновативни проекти за градска среда и да насърчава работата на стартиращите IT компании, като създава възможности за финансиране на проекти и партньорства с други европейски столици. Агенциите за инвестиции на София и Виена работят заедно от една година, след подписано споразумение за сътрудничество.
Експертният опит на Виена е особено важен в сферата на качеството на въздуха и развитието на обществения транспорт. Кметовете на София и Виена обсъдиха системата за градски скутери, която Виена използва. София също подготвя пилотно въвеждане на такава система.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)