_100246117_weinstein1_afp

Скулптура на Харви Уайнстийн се появи в Холивуд

02 март 2018

Детронираният продуцент Харви Уайнстийн се „завърна“ малко преди церемонията на Оскарите, под формата на скулптура наречена „Канапе за кастинг„.

Лос Анджелиският артист на име Пластмасовият Исус, създаде златна статуя изобразяваща прочутия продуцент, държащ в ръка наградата на филмовата академия.

Както вече е известно, печелилият не веднъж Оскар продуцент, е обвинен в многобройни сексуални посегателства на жени.

Уайнстийн отрича всички обвинения.

Артистът познат като Пластмасовия Исус е поставил своята статуя до холивудската звезда на Елвис Пресли на Алеята на Славата в Холивуд.

_100246112_weinstein2_afp

Тази акция следва една друга инициатива на друг художник наречен Сабо, който нае два билборда в Холивуд с които обвинява филмовата индустрия, че прикрива злоупотребата с деца.

Провокацията на Сабо, следва протести, които избухнаха вдъхновени от спрягания за победител на Оскарите филм „Три билборда извън Ебинг“.

Пластмасовия Исус, който също като британския артист Бански, запазва своята анонимност, съобщава, че направата на статуата му е отнела 2 месеца и е била платена от дарения.

Някои от другите известни инициативи на Пластмасовия Исус включват малка стеничка около холивудската звезда на Тръмп на Алеята на Славата и улични знаци призоваващи на членовете на семейство Кардашиян, да се забрани да паркират.

90-тите награди на Американската Филмова Академия  ще се проведат тази неделя в Долби Тиатър в Холивуд.

източник: ВВС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)