nordic-light-hotel-02

Скъп хотел ви настанява безплатно, ако сте популярен във Facebook

02 декември 2014

Едва ли сте предполагали, че от това да бъдете популярни в социалните медии могат да се извлекат някакви предимства. Но явно този тип слава се отплаща добре: луксозен хотел в Швеция предлага безплатен престой на гости, които са популярни във Facebook или Instagram, съобщава profit.bg.

Скъп хотел ви настанява безплатно, ако сте популярен във Facebook

Скъп хотел ви настанява безплатно, ако сте популярен във Facebook

Nordic Light Hotel в Стокхолм наскоро обяви, че ще приема „социална валута“ вместо пари в брой. Къде е уловката? Става въпрос за наистина сериозни цифри. Трябва да имате най-малко 2000 приятели във Facebook, 100 000 Facebook фенове или 100 000 последователи в Instagram, за да получите безплатно седем нощувки в хотела (като едната струва 360 щатски долара). Защо им е да са толкова щедри? Защото ще ви създадат малко работа от маркетингово естество.

f6c7a0-9fa2-4890-b5ad-0e137b421507

В замяна на безплатните услуги хотелът ще използва вашия висок статут в социалните мрежи. Ако сте популярен във Facebook, трябва да споделите един пост за хотела, когато правите резервацията, един при настаняване и един в момента на напускане. Освен това трябва да харесате страницата на хотела и да се “тагнете“ от него при настаняване и напускане.

76823f-bd6b-4eee-9764-fe083e52845c

Ако сте популярен в Instagram, трябва да споделите един пост, когато правите резервацията, един при настаняване и един в момента на напускане. Използвайте #nordiclighthotel в мненията си и маркер Nordic Light Hotel, когато сте в хотела. А какво ще се случи, ако не успеете да направите нещо от гореизброеното? Ще трябва да платите пълната сума за престоя си. И все пак какво са няколко споделяния в социалните мрежи в замяна на 7 нощувки в един от най-луксозните хотели в Стокхолм?

b81767-e345-48e0-bc1d-c1f1bc40cfd4

Според Маркус Мажевски, главен изпълнителен директор на Nordic Light Hotel, няма нищо странно в това, че хотелът смята социалните медийни публикации за форма на „валута“, тъй като те се предоставят в услуга на хотела. „Горд съм, че ние сме първият хотел в скандинавския регион, който предлага тази валута“, казва той.

nordic-light-hotel-12

Това е доста креативен начин да получите безплатна реклама и се надяваме на повече посетители, които са „социални знаменитости“, посочват още от управата на хотела. Дори и да не разполагате с достатъчно последователи, за да спечелите безплатен престой, вие все пак можете да се възползвате от отстъпка в хотела. 500–1 500 приятели във Facebook ви печелят отстъпка между 5-15%, а ако имате 5 000 – 15 000 последователи в Instagram, ще се радвате на същата сделка.

снимки: uniqhotels.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)