Йордан Йончев Гъмзата

Слави изненада Гъмзата с гравирани тромпет и флюгерхорна за 11 000 евро

13 април 2019

Слави Трифонов попълни колекцията си от инструменти с две нови бижута за Гъмзата. За това лично се похвали лично Емил Гатев от музикална къща Гатев и Ко, които са основният доставчик на Ку-Ку Бенд.

Двамата със съпругата му Милена работят с водещия вече 23 години. Досега Слави е поръчал за бенда си над 60 инструмента, специално изработени за тях. Иначе двата нови инструмента са тромпет и флюгерхорна, направени по специална поръчка за Гъмзата от холандския супербутиков производител „Ван Лаар“.

Гъмзата инструмент

Те са правени в продължение на седем месеца и са от най-високия клас на марката. Изработени са от специална сплав – суров месинг и изглеждат и звучат фантастично, разкри Гатев за „24 часа“.

Любопитна подробност за тромпета е, че е модел с иновация – монтиран допълнително четвърти пистон, специално за свирене на фолклорна музика и със специцифично интонационно звучене, като е и гравиран с надпис GAMZATA. Както може да се очаква, струва скромните 5000 евро.

Гъмза тромпет

Флюгерхорната пък е специален модел на името на виртуоза Артуро Сандовал, като е гравиран със същия надпис и е на цена от 6000 евро.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)