slavi-777650989

Слави Трифонов: Конституционният съд ме тика към политиката

29 юли 2016

Телевизионният водещ Слави Трифонов отново се закани да влезе в политиката.

„Мисля, че Конституционният съд и разни други субекти доста сериозно ме тикат към нещо, за което аз се двоумя. И аз, аха да си разказвам вицове, те ми казват: Недей“, каза Трифонов пред бТВ.

В петък Конституционният съд излезе с решение, с което спря три от въпросите на инициирания от Трифонов референдум.

„Доколкото знам от опита ми, тази забрана ще амбицира огромната част от българския народ и той ще излезе и ще гласува. А и аз ще направя един концерт на Орлов мост една седмица преди това и ще го задръстя с хора“, закани се водещият.

Попитан дали въпросният концерт ще се превърне в предизборен, той заяви, че няма да е такъв.

„Ако някой си мисли, че това е краят, значи се е объркал. Аз съм човек, който води шоу, но в личен план съм гражданин. Като 700 000 граждани , които искат да бъдат питани. И ще използвам правата, които ми дава Конституцията“, каза Трифонов.

Тв водещият нарече съдиите „комсомолци“ заради единодушното им решение и заяви, че „така се гласуваше по време на комсомола“.

Трифонов смята, че съдията докладчик трябва да си направи отвод, защото е излъчена в КС от квотата на президента, който го сезира за трите въпроса. Той попита „не ви ли прилича това на гротеска“.

„Това, което реши КС, не е незаконно, но решението е неморално, мерзко, долно. Най-отгоре стои народът“, заяви Слави Трифонов.

снимка: novini.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)