food6

Славянски гювеч

25 март 2018

Необходими продукти:
800 г свинско месо
1 и 1/2 чаша ориз
2 глави лук
5 червени чушки
2 люти чушки (пожелание)
2 домата (обелени и нарязани на ситно) или доматено пюре
6 скилидки стрит чесън
няколко стръка магданоз

Начин на приготвяне:
Лукът, морковите и чушките се нарязват и се задушават в мазнината. Към тях се добавят парчетата месо. Те също трябва да се задушат добре. След това добавете ориза и червения пипер. Бъркайте докато оризът стане леко прозрачен и добавете водата. Когато оризът е почти готов, сложете доматите и чесъна. Разбъркайте и изсипете ястието в тавичка или гювече и го сложете да се запече леко. След като е готов може да поръсите с нарязан магданоз.

снимка: Sxc.hu

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)