cab1

Сладко-кисело зеле със стафиди и бадеми

19 декември 2018

Необходими продукти:
зеле – 500 г прясно
бадеми - 100 г
орехи – 100 г (начупени на едро)
кафява захар – 2 с.л.
лук – 1 глава
оцет – 2 с.л
бяло вино – 1/2 в.ч.
къри - на вкус
зехтин
сол

Вижте още: Крем супа от бадеми

Начин на приготвяне:
Почистете зелето и го нарежете на тънки лентички. В тиган загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук, добавете зелето и запържете всичко за около 10-15 минути, като разбърквате периодично. Накиснете стафидите за 10-15 минути в гореща вода. Когато набъбнат, ги отцедете и смесете със захарта, оцета, виното, кърито и натрошените бадеми. Разбъркайте добре. Добавете получената смес към зелето, разбъркайте отново и запържете за още 10 минути. Поднесете ястието топло.

Снимка: Feastingwithfriendsblog.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)