960-540-sladoled

Сладоледът борел ефикасно стреса

17 юли 2020

В модерния 21 век едно от най-сериозните предизвикателства е борбата срещу стреса. В настоящото лято пък – борбата срещу горещините. И тъй като винаги сме били на принципа „2 в 1″, намерихме общо решение и за двете – оказва, че се любимото ни изкушение в жегите, сладоледът не само носи удоволствие, но сам по себе си е дори и лекарство срещу стреса.

Учени доказаха, че млякото и сметаната, от които се произвежда, съдържат веществото „триптофан“ – ефективен природен транквилант, който успокоява нервната система, помага при безсъние и дори подобрява настроението. Ако пък е гарниран с шоколад, още по-добре – в какаовите зърна има вещество, сродно с андреналина, което е природен стимулатор.

сладолед

Иначе сладоледът се поява още преди 3000 г. в домовете на богатите китайци във вида на сладък сок от плодове, смесен с лед или сняг. По-късно идва и в Европа, благодарение на пътешественика Марко Поло, донесъл рецептата за охладения шербет от Китай. Въобще, звучи прекрасно и е не по-малко прекрасно и на вкус, но все пак да споменем и друго наше любимо мото… „всичко с мярката си“.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)