cuchaule-1-4605x2760

Сладък хляб с шафран

09 ноември 2018

Необходими продукти:
брашно – 500 г
жълтъци – 5 бр.
пудра захар – 120 г
прясно мляко – 150 мл
мая – 40 г
масло – 80 г разтопено
ванилия – 1 пакетче
шафран – 1 щипка
сол – 1 щипка

Вижте още: „Царят на подправките“

Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват на водна баня със захарта, докато побелеят и се сгъстят. Маята се разтваря в малко топла вода и се прибавя към жълтъците заедно с млякото, брашното, ванилията, солта и шафрана. Накрая се добавя и разтопеното масло. Тестото се разбърква добре и се изсипва в намазана с масло форма. Покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса. Пече се в умерена фурна.

текст: Ваня Величкова
снимка: cuisinehelvetica.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)