20151118.ygixmkkrvn

След залавянето на терористи, спецполицаите разбиха църква в Сен Дени

18 ноември 2015

След официалното обявяване за приключването на спецоперацията в парижкото предградие „Сен Дени“ полицаи се изтеглиха към църква и направиха опит да влязат в храма.

Спец операцията в северното предградие на Париж „Сен Дени” приключи преди около час.  Тя беше за обезвреждането на терористи, свързани с атентатите от преди няколко дни. Според съобщения на местните тв канали, двама от терористите са се самовзривили, като едната е била жена-камикадзе, убит е още един, а 7 са задържани. В хода на операцията има ранени петима полицаи. Сред задържаните обаче не е „мозъкът“ на атентатите в Париж от миналия петък Абделхамид Абауд, известен и като Абу Омар или Белгиеца. 

Жителите в близките сгради до апартамента, в който се бяха барикадирали терористите, бяха помолени да се евакуират и да не излизат на улицата. Училищата и Университета в предградието бяха затворени. Според тв канала BFMTV стрелбата в „Сен Дени” е започнала около 4:30 сутринта местно време.  

След спец операцията, френските части разбиха вратата на църква в Сен Дени пред смаяните погледи на десетки журналисти. Странното е, че това е християнски храм и не би трябвало вътре да се укриват мюсюлмани. За акцията тръгнаха всякакви хипотези, включително и че вътре биха могли да бъдат поставени взривни устройства. 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)