family-portrait

След 30 г.: Секс само за удоволствие и дизайнерски бебета

10 април 2016

Сексът за зачеване ще е отживелица след около 30 г., когато ще бъдат използвани висши технологии за възпроизводството на човешкия род и дизайнерски бебета.
Мрачната прогноза е описана в книга на проф. Хенри Грийли от Станфордския университет, пише БТА.

В творбата си „Краят на секса и бъдещето на човешкото възпроизводство“ авторът твърди, че на традиционните полови сношения за създаване на поколение им остават минимум 20 и максимум 40 години живот. Хората в развитите страни ще спрат да правят такъв секс. Вместо да се отдават на ласки с цел размножаване, двойките ще посещават лаборатории, където учени ще правят деца за тях.

Според Грийли, когато една двойка пожелае дете, в бъдеще мъжът ще доставя сперма, а жената – парче кожа. От него щели да бъдат получени стволови клетки, които ще се превърнат в яйцеклетки и съответно ще бъдат изкуствено оплодени.

Традиционният секс ще бъде оставен за удоволствие и забавление и ще се превърне в нещо като хоби. Той ще бъде освободен от функцията му за правене на деца.

Според автора с дизайнерските бебета ще бъдат преодолени наследствените болести, грозотата и т.н. Родителите ще конструират в бъдеще собствените си деца.Те предварително ще знаят колко здраво, умно и красиво ще бъде тяхното потомство.

снимка: ittybittygiggles.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)