solar-impulse-golden-gate-bridge-accross-america-flight-wallpaper-photo-travel-luggage-online-news

Слънчевият самолет започна първото си околосветско пътешествие (видео)

01 юни 2015

Самолетът, задвижван изцяло от енергията на слънцето – Solar Impulse 2, започна своето първо околосветско пътешествие. Машината е управлявана от бившият военен пилот Андре Боршберг и е излетяла в неделя, 31 май, в 2,39 ч. местно време (18,39 ч. по Гринуич) за полет през Тихия океан.

Очаква се обиколката на Земята да отнеме на самолета около 130 часа или пет дни и шест нощи, а разстоянието, което той ще измине е 8175 км . Самолетът трябва да се приземи на Хавайските острови. Припомняме ви, че Solar Impulse 2 е едноместен и на практика, за да го управляват около света се сменят двама пилоти. Партньорът на Боршберг – Бертран Пикар трябва да продължи пътуването от Хавай до Финикс, Аризона. Във видеото по-долу пък може да проследите първият полет на уникалната машина. Създателите на самолета са убедени, че технологията може да промени начина, по който се придвижваме.

Размахът на крилата на Solar Impulse 2, е 72 метра, теглото – 2,3 тона. Повърхността на самолета е покрита със 17 200 фотоволтаични елемента, които произвеждат енергия за движението на електромотор, за другата апаратура, и за заряд на батериите, от които може да се черпи през нощта за полета, но и за отопление на пилота в случай на нужда. Максималната скорост, с която се движи, е 140 километра в час.

текст: Елена Михайлова
снимка: luggageonline.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)