смартфоните

Смартфоните са опасни за здравето

18 декември 2017

Министерство на здравеопазването в Калифорния публикува доклад за опасностите за здравето, породени от смартфоните, оставени до спящ човек. Според авторите на документа има все повече доказателства, че електромагнитното излъчване от устройствата увеличава риска от рак и безплодие.

Според прессъобщението на отдела, въпреки че няма ясна връзка между смартфоните и различни заболявания, наличните данни са достатъчни, за да бъдат предупредени потребителите, особено що се отнася до децата, за потенциалния риск от облъчване. Експертите препоръчват смартфоните, които не се използват, да бъдат разположени на разстояние един или няколко метра от човешкото тяло.

Вижте още: Всички екрани нанасят сериозни вреди на бебетата и на малките деца

Докладът също така отбелязва, че използването на устройствата може да навреди на съня на тийнейджърите, на тяхното психично здраве и да допринесе за нарушаване на концентрацията. Опасността може да идва и от радиочестотната радиация, излъчвана от устройствата. Тя може да повлияе и върху качеството на сперматозоидите при мъжете, които носят устройството в джобовете си, се казва в документа. Експертите съветват да не се оставят смартфоните под възглавницата или на нощното шкафче близо до леглото по време на сън.

Превод и редакция: Силвия Аризанова

Снимка: psychologytoday.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)