Huawei Ark Os

Смартфоните с новата операционна система на Huawei на пазара още през октомври

22 юни 2019

Раздорът между Huawei и американското правителство достигна до своя връх, след като китайски източници разкриха, че мобилният гигант е готов да пусне устройства с новата си операционна система след няколко месеца.

Тя ще носи името HongMeng OS (Аrk OS за световните пазари) и най-вероятно ще е готова през октомври тази година. Макар че те няма да бъдат от флагманската серия Mate 30,  вероятно ще бъдат начално ниво от средния клас телефони за китайския пазар.

Според Global Times, цитирани от HiComm, новата операционна система е разработена заедно с представителите на Tencent, а Oppo и vivo също са присъствали, за да тестват новата платформа и са открили, че тя е с около 60% по-бърза от Android на Google.

Huawei Ark OS

Основната причина за първото пускане на HongMeng OS на пазара в Китай е, че операционната система не отговаря на изискванията на международната аудитория, така че Huawei трябва да забави с малко пускането. В крайна сметка, когато се разработи екосистемата на Huawei, тя ще се появи в глобалните версии на модели от по-горен клас, като евентуалната серия Mate 30 и P40.

Анализаторът също така прогнозира, че въпреки трудностите в отношенията между Съединените щати и Китай, Huawei ще успее да надмине своите 200 милиона продадени телефона от 2018 г. и ще пласира между 215 милиона и 225 милиона единици, укрепвайки второто си място в света, дори ако трябваше да временно да забави целта си да стане водещ производител в световен мащаб.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)