man-coffee-cup-pen

Смартфони и таблети ще четат мислите ни след 15 години?

26 януари 2016

На Световния икономически форум в Давос учени предричат, че в скоро време роботите ще са способни да четат мислите ни и никой няма да може да ги спре. И не става въпрос само за роботите. Ако вярваме на експертите, към 2030 година смартфони, таблети, и компютри ще сканират мислите ни и въз основа на мозъчната ни дейност ще знаят какво мислим, като тази информация ще се предава по между им, чрез „Интернет на Нещата“.

Първоначално мислите ни ще бъдат използвани за пароли и за отключване на електронни устройства, съобщават в. „Дейли мирър“ и БТА. Потребителят ще си мисли за конкретна песен или понятие, а устройството ще ги разпознава и само ще се отключва. Тези предсказания бяха направени от проф. Нита Фарахани от университета „Дюк“.

telepaths

Според нея мисловните пароли ще бъдат едни от най-ефективните и трудни за подправяне. Хората ще носят портативни електроенцефалограмни устройства, които ще ги свързват с най-различна апаратура. Съществуват обаче и опасности. „Не съществуват закони, забраняващи на някой да чете мислите ви, а дори и такива норми да бъдат въведени те могат да не се спазват“, посочва Фарахани.

Снимки: Play.google.com

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)