“С@МОТ@” – българският отговор на 50 нюанса сиво

12 март 2015

На 11-ти март в уютното пространство на + Това, Мартина Дечевска представи дебютния си роман “С@МОТ@”. Мартина е от жените, които не просто мяркаш, а забелязваш. И които не просто слушаш, а вникваш в казаното от тях. Лично се убедихме в това по време на разговора ни, минути преди да дойдат гостите на събитието. Червено червило и маникюр, очна линия, черна дантела и перли – перфектният избор за предстоящата вечер.

Мартина Дечевска

Мартина Дечевска

Ако се чудите от къде я познавате, ще ви спестим размишленията по въпроса като ви споделим, че Мартина е работила като журналист за VICE и Maxim България, dnevnik.bg, културното предаване на БНТ „БунтАРТ“ и bTV Новините, както и с един от най-успешните родни блогове, който тя води до преместването си в Ню Йорк, където живее в момента.

DPP_35084

„С@МОТ@” разказва паралелните истории на две млади момичета в два съвършено различни затвора: студентката по психология Роберта е отвлечена и държана в плен от кибер социопат, който й поставя нелек избор – да накара със силата на думите си трима души в социалната мрежа ImageBox да се самоубият или тя самата да умре по особено мъчителен начин. В сънищата й друга героиня разказва историята си. Валерия сама е сложила живота си зад решетки, превръщайки се в робиня на неподходящ мъж заради изкривена садо-мазо версия на любовта.

DPP_35039

Историите в „С@МОТ@” са базирани на действителни събития и истории. Мартина се вдъхновява за нея от интервюта с момичета, практикуващи игрите на болка и удоволствие, но вместо да предаде историите им в журналистическа форма, решава да ги събере в роман. Той вече е на пазара и ще ви представи българската действителност с брутален реализъм, преплетен с идеите за контрол на съзнанието и силата на мисълта. С авторката си поговорихме за София, Ню Йорк и книгата ѝ. Ако ви е любопитно и дали се дразни или се ласкае от етикета, лепнат на книгата ѝ – „българският отговор на „50 нюанса сиво“ – гледайте!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)