terry_pratchett_1022

Снимат сериал за ”Света на диска” на Тери Пратчет

04 март 2018

Би Би Си снима телевизионен сериал по книжната поредица „Светът на диска“ на Тери Пратчет, съобщи сайтът Дедлайн. Първият сезон, чието работно заглавие е „Стражът“ („The Watch“), ще се състои от шест епизода. За проекта все още не е известно много. Би Би Си се надява да привлече партньори от други държави и да създаде крупна съвместна продукция.

Другият продуцент на телевизионната поредица е компанията „Наративия“, основана от Тери Пратчет през 2012 г. и сега под ръководството на дъщерята на писателя Риана и неговия бивш бизнес мениджър Роб Уилкинс.

Bижте още: Светът на Диска в картини

Сценарият ще бъде дело на Саймън Алън, който участваше и в създаването на сериала „Мускетарите“, а продуцент ще бъде Хилари Салмън, която е работила по „Лутър“. Датата на излизане на сериала не е оповестена.

Към настоящето Би Би Си съвместно с „Амазон“ снимат минисериал по книгата „Добри поличби“ на Тери Пратчет и Нийл Гейман.

Телевизионната поредица ще излезе през 2019 г., а снимките за нея ще бъдат в Лондон, Оксфордшър и на различни места в Южна Африка.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)