Снимките на сериала БезГранична вяра продължават в Манхайм

25 февруари 2018

След изключителния успех и гледаемост на първите 3 епизода от сериала БезГранична вяра, посветен на българските църковни общности зад граница, продължаваме заснемането на поредните епизоди. Сериалът се реализира от екипа на In LIFE TV и Западна и Средноевропейска Митрополия на Българската Православна Църква.  

MON_3746
Ако сте пропуснали, ТУК може да видите  първите епизоди:

Епизод 1 – Будапеща
Епизод 2 – Мюнхен
Епизод 3 – Берлин

Поредицата е уникална по рода си, подобен формат не е правен до сега в родното медийно пространство. Мисията на поредицата е да покаже от една страна живота и всеотдайността на българските православните църковните общности и настоятелства из Европа, а от друга страна - да стигне до повече българи зад граница, за да открият в Църквата своя духовен посланик.

MON_3669
Важна цел на сериала е да покаже също така, че българите зад граница са не само гастърбайтери и хора, създаващи лош имидж на страната ни, както се опитват някои родни и чуждестранни медии да представят, а и реализирани хора, с професионални постижения и успешни кариери – едни истински европейци. Но при всички случаи, целта е  българите зад граница да знаят къде са техните храмове, къде могат да получат подкрепа и помощ в трудни моменти, къде е духовното им пристанище, когато са в чужбина и вероятно се губят по пътищата на съдбата си. И българите из Европа да знаят пътя към Храма!

MON_3762С особено удоволствие заснемаме българската Църква в Манхайм и сме приятно изненадани от младежкия дух и всеотдайност, от това колко млади хора са част от общността, колко сплотени и позитивни са всички българи тук. Напук на приказките за омраза между българите в чужбина, напук на мненията, че нямаме силни и единни диаспори.

MON_3749MON_3567

MON_3619

MON_3708

Очаквайте Епизод 4 – Манхайм  на сериала БезГанична вяра! 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)