Петр Келнер

Собственикът на „Теленор“ купува Челси от Роман Абрамович?

28 октомври 2018

Считаният за най-богатия човек в Чехия – Петр Келнер, който е пряко свързан и с бизнес в България, е поредното име, свързвано с евентуална покупка на английския футболен клуб Челси.

Любопитно е, че собственик на лондончани е друг известен милиардер – руснакът Роман Абрамович, който закупи „сините“ от британската столица през 2003 година за 140 милиона паунда. Ако се стигне до официална сделка, то последният ще е на абсолютен плюс, след като се счита, че цената, която иска за клуба е колосалните 1,8 милиарда британски лири или над 10 пъти повече от горепосочената сума.

Роман Абрамович

Роман Абрамович

Сумата обаче, със сигурност, не е особено стряскаща за Келнер, чието състояние възлиза на над 16 милиарда долара. През тази година чешкият бизнесмен придоби акциите на „Теленор“, а групата му PPF управлява активи за над 35 милиарда долара в индустрии като банкиране, финансови услуги, застраховки, земеделие и др.

Преди време Келнер пожела да закупи и Нова телевизия, но Комисията за защита на конкуренцията блокира сделката. Самият той обаче обжалва забраната и не крие, че продължава да има „сериозни апетити“ към придобиване и на една от популярните медии в България.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)