c7484ec2158682946e4a4951918028d0

Сова Харис: Има ниша за нов политически проект

03 април 2015

На българската политическа сцена се създава възможност да се появи нов политически субект. Според данните от проведеното изследване от „Сова Харис“ си личи, че съществува ниша, която би могла да се заеме от партията на независимия депутат Велизар Енчев.

13,2% одобряват неговите намерение за създаване на нова политическа сила, показват данните от анкетата.

При условие, че този проект се реализира в обществените нагласи съществува предпоставка за успешен старт. 5,2% са изразили готовност при определени условия да гласуват за такава формация.

Дали подобен политически проект може да се превърне в аналог на това, което се случи в нашата южна съседка Гърция, не може да се предположи. Но при всички положения възможността да възникне ново политическо явление, позиционирано в център-лявото пространство, е сериозна.

Изследването е проведено в периода от 12 до 18 март 2015 г. То е представително за населението на България над 18-годишна възраст. В него са участвали 1000 пълнолетни български граждани. Изследването е проведено в дома на респондента с помощта на стандартизирано face-to-face интервю. Социолозите предупреждават, че данните, които са получени, могат да служат за предварителна ориентация за нагласите в българското общество.

На 4 април във Велико Търново се очаква Велизар Енчев да обяви намеренията си за създаване на собствена политическа сила.

снимка: bnr.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)