20622225_1967502706817653_6373604339648659631_n

Созополски ресторант е включил и такса „Свободен стол“ в менюто си

09 август 2017

Че родните хотелиери и ресторантьори по Черноморието се надпреварват да измислят всякакви допълнителни такси към услугите си, сме наясно отдавна!

milos

Вече претръпнахме с такса „Климатик“, такса „Гледка“ и други подобни, но „нововъведението“ на ресторант Miloz Fish & Grill в Созопол ни накара да се възхитим, за пореден път, от българския туристически бизнес.

milos02

Оказва се, че вече е налице и нова такса – „Свободен стол“, която е на стойност нито повече, нито по-малко от 20 лева на калпак. И за да не сме голословни ви предлагаме коментарите на някои от опарилите се.

milos01

За ситуацията сигнализира потърпевша във Facebook.

”Ужасно обслужване и отношение, изключително грубо и неуважително. Таксуваха ни по 20 лв. за всеки свободен стол на масата”, написа потребителка на социалната мрежа. Тя публикува и снимка от касовата си бележка от въпросното заведение в Созопол. На нея ясно се вижда, че към сметката са прибавени по 20 лв. за 4 стола в графа „Резервиран стол, Свободни др.“, общо 80 лева. „Ужилената“ клиентка разказва и че тя и приятелите й са предупредили преди да седнат, че не очакват още хора. „Пожелахме да говорим с управителя за нелепата такса „Свободни др“ – за която не бяхме предупредени и не е описана никъде в менюто, той дойде, обиждаше ни и в крайна сметка ни изгони от заведението“, пише още жената и предупреждава всички гости на Созопол, ако не искат да си развалят настроението, да избягват заведението – Miloz Fish & Grill. От приложената сметка става ясно и че изгонените клиенти са оставили в заведението 254.10 лв., включително и 80 за незаетите столове.

Пред offnews.bg управителят на ресторанта Тони Матеев е заявил следното: „Да таксуваме незает стол ни се случва за първи път, нямаме такава практика. В конкретния случай клиентите се държаха изключително зле, не ни бяха предупредили, че ще са с 4 души по-малко. В крайна сметка, те не са заплатили тази такса“, твърди Матеев.

 

Питаме се само – дори и тази такса да е законна, дали е морална? И дали онези от нашите сънародници, които избират Гърция и Турция за летните си почивки не са прави да не предпочитат нашето Черноморие…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)