Landscapetweb

Солен кекс с царевични зърна

23 януари 2019

Необходими продукти:
царевица – 200 г (от консерва)
кашкавал – 300 г
прясно мляко – 1 ч.ч.
яйца – 3 бр.
бакпулвер – 1 пакетче
брашно (бяло и царевично)
шафран
сол
масло (за намазване)

Вижте още: Супа от скариди с царевица по креолски

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с миксер, добавете бакпулвера и млякото и разбийте отново. Прибавете половината от настъргания кашкавал и една щипка шафран. Разбъркайте всичко и започнете да добавяте по малко от двата вида брашно, като редувате. Когато се получи гъста каша, я изсипете в тавичка, предварително намазана с масло и печете на 180-200°C почти до готовност. Поръсете с останалия кашкавал и печете отново, докато хване коричка.

Снимка: Recipestories.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)