Сони празнува 40 години WALKMAN с ретроспективна изложба (видео)

04 юли 2019

Да се върнем назад във времето – преди 40 години! На 1 юли 1979 г. SONY дебютира на световния пазар с един изключителен продукт, превърнал се в легенда за поколения -  WALKMAN. С него компанията представи на света нов начин да се наслаждава;е на висококачествена музика навсякъде и по всяко време. Поредицата от преносими медийни плейъри започна с касетофон, представен от съучредителя на SONY Мазару Ибука. Днес той ни изглежда тромав и скъп, но за времето си бе хит. Доказателството за това – продадени 400 милиона единици по целия свят.

walkman-40-year-anniversary-designboom-001
За да отпразнува 40-та годишнина на WALKMAN, SONY откри изложба в оживен район на Токио.

walkman-40-year-anniversary-designboom-003

Озаглавена WALKMAN В ПАРКА -  40 години от деня на музиката, изложбата се фокусира върху хората, за които WALKMAN е част от ежедневието им. Шоуто, което е разделено на две части, започва с „моята история, моят Walkman“ – споделяйки епизодите на walkman от живота на 40 знаменитости, и продължава с „стената на walkman“, включваща около 230 версии на WALKMAN през цялата  40- годишна история.

walkman-40-year-anniversary-designboom-004

walkman-40-year-anniversary-designboom-005

От носталгичните по-стари модели, чак до най-новите модели, експозицията позволява на посетителите да видят промените в дизайна, спецификациите и медийните формати през годините.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)