DSC_9555

Сорбе от диня

24 август 2016

За разлика от сладоледа, сорбето  обикновено не съдържа млечни продукти, което пък го прави прекрасен избор за всеки веган или проявяващ непоносимост към лактозата. Избрахме за вас това изкусително лакомство, което ще освежи летните дни. И най-важното – диненото сорбе се приготвя за не повече от пет минути, а за дълго  ще дари небцето ви с несравнима ледена наслада. 

12575815-7-1470051256-650-f3609d336e-1470125429_01

1. Нарежете динята на малки късчета.

12575765-Watermelon-Soup-1470036004-650-39969297da-1470125429

2. Смелете ги в пасатор. Може да добавите прясна мента или ваша друга любима подправка.

12576115-8-1470052120-650-34eb80a4b1-1470125429

3. Замразете получената смес в съд по избор.

12575865-3-1470122993-650-4716a11dd8-1470125429

4. Сорбето е готово, остава само да го сервирате.

снимки: savourandsave.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)