Сос Холандез и домашна майонеза. Сезон 3, Епизод 2

24 юни 2016

Добре дошли отново в моята кухня! Тя не е точно моята, а по скоро любезно предоставения пица кът на Ресторант Перфето – Чепишев. На свеж боянски въздух и в приятно обкръжение, имам удоволствието да ви представя Епизод 2 от Сезон 3 на кулинарното ми шоу само по In LIFE TV!

13382333_495686447297176_727651536_n

След като с моята любима приятелка Каси – Касиел Ноа Ашер сътворихме театрално-кулинарно представление, готвейко Ревен, сега на ред е… Вижте! Ще ви покажа два много простички соса, които са в основата на много ястия и особено във френската кухня.

Сос Холандез – популярен, но дали знаете как да го приготвите?
Първото нещо са яйцата. Най-важното – извадете яйцата 1-2 часа по-рано, за да не са студени. иначе соса ще се пресече. Отделете белтъци от жълтъци и вижте аз как го правя – полезни идеи ви давам! Вземаме 5 яйца и отделяме жълтъците. Белтъците не ги хвърляйте, защото с тях може да направите целувки или пък корейска палачинка. А за фитнес маниаците – бял омлет! Слагаме на водна баня масло, за да се разтопи. Започваме да вием жълтъците с маслото. Никакво овкусяване, чак когато се сгъсти! Ако се пресече – слагайте малко газирана вода или 2-3 капки оцет. Когато се сгъсти може да го овкусите с горчица, редукция от шалот лук, малко сол. И продължавате да биете с миксер. Ами това е – сос за риби, меса, яйца и каквото друго поискате.

DSC_0712

Домашната майонеза също е важен сос, който е истински вкусен, когато си го приготвите сами. Разликите от Холандез са малки. Отново биете жълтъци, но тук добавяте олио на тънка струйка. Трябва да сте прецизни в избора на съд. и тук е валиден принципа при приготвянето на соса – ако се пресече – слагайте малко газирана вода или 2-3 капки оцет. Препоръчително е да добавите и малко горчица. Любителите на чесъна могат да добавят и една лъжичка от него. Това е! Майонезата е готова и трябва само да решите за какво ще я използвате…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)