българската музика

Софийската филхармония отваря сърца и врати за българската музика

03 март 2019

За Националния празник на Република България на 3 март, Софийската филхармония отваря сърца и врати за българската музика. Концертен комплекс „България” ще е домакин на музикален маратон под надслов „Обичам българската музика“. Близо 400 изпълнители ще представят шедьоври на родното музикално изкуство в камерната и голямата зали „България“.

Сред изпълнителите са камерните формации „Филхармоника“, „Бела Воче“, хор „Нуша“, хор „Гусла“, хор „Ваня Монева“, групата за автентичен фолклор „Бистришките баби и внучки“, Биг бендът на БНР, формации от НМУ „Любомир Пипков“ – София, НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София, Националният филхармоничен хор, детският филхармоничен хор, оркестърът на Софийската филхармония.

Плакатът на събитието

Плакатът на събитието

Музикалният маратон ще започне в 10:00 часа сутринта с изпълнения на ученици и студенти от Националната музикална академия и Националното музикално училище. От 19:00 часа е симфоничният концерт на Софийската филхармония под диригентството на Славил Димитров. Финал ще поставят солисти от Биг бенда на Българското национално радио от 20.30 мин.

Програмата включва образци от народното творчество, класическата музика, поп и джаз композиции. Тази година отново водещ на събитието е актьорът и директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Вижте още: Софийската филхармония с награда „София“ за проекта „Музиката на Европа“

снимка: Софийската филхармония/Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)