img_4313

Софийска баница

17 септември 2017

Съвсем естествено в Деня на София, ви предлагаме да си приготвите прочутата Софийска баница. Тя е не просто ястие от традиционната кухня, тя се е превърнала в запазен знак и емблематична вкусотия. И колкото и добре да знаете как се приготвя, ето отново рецептата й:

Необходими продукти: 
1 пакет точени кори
200 г сирене
4 яйца
1 пакетче масло
100 г кисело мляко

Забъркайте смес от натрошено сирене, 4 яйца и киселото мляко, докато се получи еднородна смес.

Приготвяне на Софийска баница

Приготвяне на Софийска баница

Всяка кора намазвайте с разтопено масло, а после поставете от сместа – равномерно по цялата кора.

img_4325

Навийте кората и поставете в предварително намазана с масло тавичка. След като навиете всички кори – оставете за 5 минути да постои на лека температура или в топло помещение. Намажете отгоре с масло и печете на средна температура.

img_4323-1

img_4322

Малко преди да я извадите от фурната може леко да намажете отгоре с жълтък. И…да ви е много сладко!
Честит празник, София!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)