„София – град за хората“ – презентация на арх. Здравко Здравков

20 юли 2018

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков представи дейностите по проекта „София – град за хората“ и предстоящия архитектурен конкурс за новата визия на площад „Света Неделя“ – едно от емблематичните места в нашия град по изключително модерен и нестандартен начин.

IMG_6185

Събитието се състоя във FLUKA – Austrian Cultural Pavilion. По думите на арх. Здравко Здравков мерките, които се предприемат през последните месеци в София вече започват да дават видими резултати. Наблюдава се постепенно увеличаване на велосипедното движениe, работи се по изграждането на нови градски пространства – едно от тях е бившата Топлоцентрала на НДК, където ще се направи модерен център за събития в областта на културата и изкуствата.

IMG_6193

Идеята на подобни форуми е да се дава повече информация на гражданите, подкрепена с визуално представяне и отчитане на реалните резултати от направеното. Тази практика не е нова за света, но у нас се прави отскоро и дава добри резултати.

IMG_6144

Самият факт, че на срещата присъстваха не само журналисти, но и жители на София, го доказва. На видео стена бе прожектиран филм за свършеното във връзка с новия облик на столицата ни – такава, каквато трябва да бъде – зелена, модерна, красива и различна.

IMG_6196

Нека не забравяме, че приоритетите на екипа на арх. Здравко Здравков са именно в тази посока – запазване на културно-историческото наследство, повече зелени пространства, изграждане на нови велоалеи и намаляване на потока на автомобили и изнасяне на високото строителство в периферията на София – амбициозни, но осъществими задачи за един истински европейски град.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Иван Цвятков
фотограф: Михаела Борисова
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)