orig-27640856998972596

София дава 2,5 милиона лева за нови ”паяци”

05 февруари 2018

2,5 млн. лв. ще струва на софийските данъкоплатци закупуването на нови специализирани автомобили за преместване на паркирали коли, по-известни като „паяци“. Парите ще се изразходват от следващия месец за покупката на 10 „паяка“ на лизинг за следващите 5 години. Освен това Центърът за градска мобилност обновява автомобилите на екип „скоби“ срещу допълнителните над 27 хиляди лева на месец.

„Автомобилите, с които ще бъдат подменени колите на екипите, поставящи скоби, ще бъдат взети на оперативен лизинг за 5 години“, каза Румяна Милова от Центъра за градска мобилност.

Всеки месец дружеството ще плаща около 550 лева за всяко возило.

„Около 40 ще бъдат включени в тази дейност, въпреки че те са малко повече, но останалите ще бъдат насочени към други дейности“, уточни Румяна Милова.

Част от старите коли ще бъдат бракувани, а останалите ще се използват за упражняване на контрол върху работата на екипите, поставящи скоби и репатриращи неправилно паркирали автомобили, твърди Милова.

Тя се оплака и от честите повреди на сегашните тежкотоварни автомобили тип „паяк“. Към момента дружеството разполага с 14. От тях обаче рядко на терен работят повече от 10, тъй като останалите често се повреждат. Румяна Милова се надява с идването на новите „паяци“ този проблем да се реши.

„Паяците ги очакваме малко по-късно март месец. Те ще бъдат общо 10. Два от тях са с възможност да репатрират по-големи автомобили – джипове“, допълни Румяна Милова.

От Центъра за градска мобилност се надяват от старите „паяци“ да продължат да работят 5 и така техният брой по улиците да стане общо 15. По този начин от дружеството целят да се въведе по-засилен контрол и ред в града.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)