Емоционалните полета на София Дяволова

17 май 2018

Тя е млада, усмихната, скромна и чаровно притеснителна. Изобретателна, постоянно търсеща, откриваща и създаваща. Тя е София Дяволова, а „Емоционални полета“ е името на нежно-предизвикателната й изложба в галерия Spazio. Млада дизайнерка, завършила престижния Флорентински университет Polimoda, работила е за Emilio Pucci и MSGM, финалист в петото издание на международния конкурс Art & Fashion Bilbao.

IMG_1520

Кои са полетата, през които препуска нейното въображение, възседнато от постоянно сменящите се ездачи, наречени емоции?

Текстилни принтове, новаторски илюстративни техники, експериментиране при изработка на традиционния костюм, превръщайки го в произведение на изкуството…

IMG_1600

 

Нейните творби дават нови посоки към повърхности с жест от експресионистичната естетика. Възползвайки се от благодатта на материалите, тя като умел диригент създава концерт от хармонии чрез изискано движение на контрасти. Движейки се по нишката на универсалното съществуване като еквилибрист, водена от инстинктите си, тя отива в естетически територии извън пространството и времето и ни предоставя своите очи, за да влезем в нейните образи.

IMG_1549

“Започнах този проект като желание за споделяне или констатация на преживяното до тук. Всеки цвят, форма или материал рефлектира мои спомени незнайно дали истински, реални, материални. Но кой знае всъщност какво е реалност.
Облеклото или модата ако искате да я наречете така, казват че служи като изразно средство за това коя е личността, и ако преди това беше вярно и можех да се съглася, сега смятам след опита ми в индустрията, че фокусът е все повече върху продуктът. Това забързване, което наблюдаваме не позволява растежът и експериментът с личността и материята, затова с този проект аз се опитах да създам нещо, което да идва от най-дълбокото ми запознанство със самата мен и експериментацията с различни изразни средства.
Искам да усещате тези материали сякаш са част от вас, да ви накарат да чувствате така както аз съм вложила всички чувства, да усетите трансформацията на емоциите, да станат визуални, да станат материални.

Ще наблюдавате много техники от създаването на плат и материя до 3-дименционалната им трансформация в облекло, облекло от което следва трансформация в друга форма.”

репортер: Калина Станева
оператор: Иван Цвятков
постпродукция: Симеон Симеонов
фото: Михаела Борисова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)